Akci�k!

100-300

Vladi aj�nlja


FUMAX Kiadv�nyok!

Magyar kiadások


Szerzői kiadványok

Vegyes

TPB + Graphic Novels


Mozi/Tv-AdaptációkKiadó magyar
Cím Négy?
# 0
Állapot Új
Formátum nagyalakú keménytáblás album, ritkaság
Év  2010
Szerző  Enki Bilal
Rajzoló  Enki Bilal
Oldal  64
Megjegyzés  A szörny ébredése utolsó felvonás
Ár 5000
Diszkont ár  
Rövid tartalom
De végül a NÉGY? az utolsó felvonás, ahol véget ér Nike küldetése. A hangvétel rendhagyóan bensőséges, messze már a SZÖRNY ÉBREDÉSE és a DECEMBER 32 vadsága, a súlyos emlékektől való megszabadulás, az egyensúly, a túlélés és a szerelem elérésének vágya zárja le a kötetet. Paradox módon, az utazás végére (a tetralógia 1995-ben indult útjára) a lezárás nyitottsága felfedi a realista hátteret, ami eddig háttérbe szorult. A Szörny-tetralógia három szálon bontakozik ki. Nike, Leyla és Amir, a világ különböző tájain szétszórtan élô szarajevói árvák története elsősorban az emlékezetről szól. Egyéni és kollektív emlékezetről, amelyben keverednek Enki Bilal szülőhelye, Jugoszlávia szétesésének „írott” képei (egy olyan országé, amely alig néhány évvel eltűnése után, máris kikopott emlékezetünkből), valamint a múlt, a jelen és a jövő összemosódó „festett” képei. Az emlékezet segítségével Bilal a jövőt kutatja. Egy lehetséges jövőt, amelyben a Balkán emlékezetét kiterjeszti az egész világra, hiszen ez a világ minden, amink maradt.

Ez a honlap a képregénygyűjteményem katalogizálására és a megúnt, vagy feleslegessé vált képregényeim értékesítésének elősegítésére
jött létre, nem pedig anyagi haszonszerzés céljából. Az eladott képregények összértéke nem éri el a kereskedelmi mennyiséget!